jump to navigation

Bergflette 7. mai 2023

Posted by alfedgar in Mindemyren.
Tags:
trackback

Hedera helix, bedre kjent som eføy, bergflette på offisielt norsk, har naturlig utbredelse i Norge nord til Bergen. På Mindemyren vokste den tidligere langs kanalen, men der forsvant den da trærne ble felt i 2019.

Mange steder er den forvillet fra hager, også lenger nord. Det finnes mange ulike hybrider for planting i hager og nå er den populær i nye grøntanlegg på Mindemyren. Nylig er bergflette blitt plantet ved Minde næringspark og ved bybanestoppet på Kristianborg. Disse blir ikke så store at de kan måle seg med den på Ambrosia Tønnesens plass.

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: