jump to navigation

Mindebakken 18. juni 2013

Posted by alfedgar in Mindemyren.
Tags: ,
trackback

Mindebakken var en slalombakke som var i bruk noen år fra 1960-tallet og utover. Da jeg flyttet til Bergen for over 20 år siden var traséen fortsatt godt synlig fra Mindemyren. Nå er den gjengrodd, men rester av flombelysningen (vel 30 stolper) står igjen. Målområdet for bakken var på den bratte beitemarken på Nygård som ligger mellom Langegården og Grønnestølen.

Kart_Mindebakken_920
Marken på Nygård (rød markering på skissen) strekker seg fra ca. 70 til 130 m.o.h. Slalombakken har en total lengde på ca. 600 meter i luftlinje og toppunktet ligger på 280 m. Hvis vi anslår at mål ligger på 100 meter har bakken en gjennomsnittlig stigning på 17 grader eller 33 %. De bratteste partiene er langt brattere enn dette. Det meste av bakken er nå overgrodd av småbjørk og annen vegetasjon men skillet til den eldre vegetasjonen er godt synlig.

Fra målområdet er det godt utsyn mot Kristianborg og nordover Mindemyren. Nederste del av traséen er bratt med storvokst blandingsskog på begge sider.

Tredje gjenværende stolpe står på toppen av det nederste bratthenget. En alternativ trasé har trolig tatt av nordover her.

Bakken møter en av stiene fra Langeskogen mot Løvstakken og følger denne i et slakt parti. Ved stolpen i bildet til høyre (under) har det gått en alternativ løype nedover et brattheng. Denne har vært uten belysning.

Øverst i det slake partiet svinger bakken bratt oppover, rett øst-vest. Herfra og til toppen er traséen 30-40 meter bred og det er lysstolper på begge sider.


Bra utsikt fra startområdet.

Kommentarer»

1. Langeskogen til Olavsbu – På tur med de små - 6. april 2017

[…] mot bebyggelsen i Grønnestølen. Her var det slalåmbakke på 60-tallet, noe du kan lese mer om her. Helt i enden av veien finner vi Olavsbu, et stilig grindbygg der du kan ta en liten pause under […]

2. Årstadposten - Nytt fra Årstad siden 1993 - 9. november 2017

[…] Mindebakken ender på den tidligere innmarken på gården Nygård. Her ligger nederste punkt ifølge Norgeskart ca. 75 meter over havet, mens øverste punkt, der Løvstien går gjennom området, ligger 120 meter over havet. Herfra deler løypen seg i to traseer, som begge starter ca. 280 meter over havet. Alpinistene har fått god fart, for start i 280 meters høyde og mål 600 meter lenger nede i luftlinje i ca. 100 meters høyde bet… […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: